Известие

Collapse
No announcement yet.

от полу към пълна синтетика ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

...
    Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 20:49.

Comment

Поне аз не съм виждал по нашите магазини, а и в чужбина, масло с вискозитет 10W40, което да не е полусинтетично.[/QUOTE]

Има,има, на Тотал 10/40 пълна синтетика съм виждал в Холандия
      SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

...

Comment

Първоначално публикувано от nickgaidarov Покажи съобщение
          Алфисте-идеалист, както знаеш, по собствена инициатива поех ангажимент да не коментирам постовете ти, който и спазвам. Елементарното възпитание предполага да отвърнеш със същото. А кой се излага - колегите отдавна знаят. Поне тези от тях, които имат мозък в главата си.
          И откъде трябва да знам това?

Това, какво ти е в тиквата си е лично твой бизнес.
          Може да ме упрекваш в невъзпитано държание, колкото си щеш, но аз коментирам някои твои изказвания, както и преди съм го казвал, поради това, че ги намирам опасни за някои колеги.

Обещавам ти, че никога няма да взема отношение по твои постове, касаещи дължината на чистачките или цвета на стелките.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

...

Comment

ОК. Коментирай каквото си искаш.
              Все пак да попитам - какво чак толкова опасно съм предложил на някои колеги? Да не би да си сменят датчика на коляновия вал по пътищата?
              Това, което ти не си разбрал, не ми е на мен проблем.
              Накратко:
              БмХ.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

...
                Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 20:50.

Comment

Като вземете така да се превъзнасяте и не знам...Вече и цената не може да е еталон за качество. И с наливно 15w 40 да я караш все ще е тая. Излишна суета
                  Алфа Ромео 166 ,Брера

Comment

Голяма част от маслата( най- често срещаните) с вискозитет 5/40 са хидрокрак масла. Това са минерални базови масла с известно количество сисинтетични компоненти.
                    Същото се отнася и за 5/30
                    Какво ще кажете за хидрокрак маслата?
                    Last edited by lordliness; d.m.y г., 21:01.
                    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от Alexandra Покажи съобщение
                      Като вземете така да се превъзнасяте и не знам...Вече и цената не може да е еталон за качество. И с наливно 15w 40 да я караш все ще е тая. Излишна суета
                      Без да се обиждаш, но май е по дбре да не коментираш по темата
                      Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

Оф, поредния вманиачен....
                        Алфа Ромео 166 ,Брера

Comment

Понеже някои хора така и така са нацяло объркани ще ги объркам още малко, 10W40 има пълна синтетика, полусинтетика и минерално масло
                          sigpic
                          156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                          "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

...

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                              Голяма част от маслата( най- често срещаните) с вискозитет 5/40 са хидрокрак масла. Това са минерални базови масла с известно количество сисинтетични компоненти.
                              Същото се отнася и за 5/30
                              Какво ще кажете за хидрокрак маслата?

Единственото за което съм чувал и съм виждал хидрокрак е на Лики Моли 5/40,и май че беше отбелязано на тубата че е хидрокрак,доколкото си спомням.

---------- Post added at 22:56 ---------- Previous post was at 22:51 ----------

Това е вярно. Само че аз го написах първи в тази тема...
                              Ако обаче не разводняваме темата прекалено много и се съсредоточим върху колата на колегата, пуснал темата, то от Алфа Ромео препоръчват за неговата 166 двигателно ПОЛУСИНТЕТИЧНО масло Selenia 20k 10W40, така че недвусмислено е ясно за кой от трите вида 10W40 става въпрос.

Колега на тебе не ти ли е известно че дизеляците се карат принципно с 5/40,понеже при студен старт те много по трудно развъртат от бензиняците и е препорачително при дизеловите двигатели маслото да е тънко при студен старт,в нормите за климата на държавата разбира се,с едно 5/40 ще му е много по лесно да развърти дизеляка на студен старт,отколкото с някой грес 10/40 или 15/40
                              SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

...

Comment

Working...
                                X